Setting

Sfeer

Een handjevol houten huizen in het ergens van nergens. Gloeiend heet zand en dorre bomen zo ver je kan kijken. Ooit ben je hier gekomen, jij of je vader voor jou. Het groepje gelukkige overlevers dat de reis naar het Westen waagde en won. Dat kunnen niet veel mensen zeggen. De meesten zijn gestorven op hun trektocht door de wildernis. Hoop op een beter leven maakte de eerste mijlen misschien lichter, maar ziekte, wanhoop, rovers en roodhuiden zijn zo verdomd veel sneller. Zo lang geleden. Het lijkt of al je herinneringen aan de oude wereld, zo ver je al een andere wereld hebt gekend, weggebrand zijn in de helse zon van je nieuwe thuis: Dead Fox Junction.

Het lijkt een stadje van niks misschien, door God en wet verlaten, maar we zijn er trots op. Iedere muur hebben we zelf gebouwd. Iedere put zelf gegraven. Iedere akker zelf gezaaid. Als je jezelf niet kan redden, geen gereedschap of revolver kan hanteren of bang bent om je zijden handschoenen te scheuren, heb je hier niets te zoeken. ’s Nachts mag je dromen - van goud, je eigen winkel, je toekomstige echtgenoot – overdag moeten we bouwen, werken, overleven. Want dit is het Wilde Westen. En in het Wilde Westen wordt niemand gespaard.

Dead Fox Junction is een enorm afgelegen stadje, met in de wijde omtrek geen andere dorpen of steden. Even een snoepreisje maken is er niet bij, en handel was er eigenlijk ook nauwelijks: Het kan gewoon niet uit om weken te reizen, dan kun je dingen beter zelf maken. De afgelopen vijf jaar is er eigenlijk helemaal niemand meer naar Dead Fox Junction gekomen: Dead Fox Junction zorgt prima voor zichzelf.

Het enige contact dat er nog is loopt via de postbode en brieven.

Setting

Dead Fox Junction speelt zich af in een wereld geïnspireerd door het Wilde Westen van de 19e eeuw. Dat “geïnspireerd” is erg belangrijk, want hoewel we qua tijdsbeeld, sfeer en man-vrouw verhoudingen graag de 19e eeuw willen neerzetten, is het geenszins de bedoeling dat we op de reeanctmenttour gaan. Dead Fox Junction ligt namelijk niet in Amerika, heeft nog nooit gehoord van Roosevelt of andere specifieke historische personen of gebeurtenissen; het is een meer een fantasie Wilde Westen dan een replica van het verleden.

Dat ‘fantasie’ betekent overigens geen ‘fantasy’. Dead Fox Junction is een low-fantasy setting, waarin we vooral gaan experimenteren met interpersoonlijke verhoudingen, conflict en een duistere, rauwe sfeer. Het leven in het Wilde Westen was namelijk alles behalve een theekransje en hoewel mensen wel degelijk moesten samenwerken om te overleven, was dat vaak ‘ondanks’ elkaar. Spreekt een dergelijke rauwe setting je niet aan en ben je bang om op zoek te gaan naar de wat donkerder kanten van je personage, dan raden we je aan je niet in te schrijven. Uiteindelijk hebben we niet zo heel veel spelersplaatsen te vergeven, dus denk goed na of Dead Fox Junction jouw ding is of niet.

Lees meer over het globale tijdsbeeld en sfeer van het Wilde Westen