Regelsysteem

Stiekem houden we niet zo van regels. Dus houden we het kort. Dit is alles wat je moet weten voor Dead Fox Junction:

1) DIGEWGW! Oftewel: Doe Iets Gaafs En We Geloven 't Wel. We gaan voor geen van de beroepen puntensystemen, klassen of andere onzin uitwerken. DIGEWGW doet een beroep op je speelvaardigheden, je eerlijkheid en je gezond verstand: als je geraakt wordt door een kogel, ben je waarschijnlijk dood of zwaargewond. Als je de getroffen pechvogel wilt opereren: speel het uit. Als je iets wilt stelen, zorg vooral dat niemand het ziet. Zolang je iets op een gave manier uitspeelt, werkt het wat ons betreft. Valsspelers en luie, niet-gave roleplayers daarentegen zijn overgeleverd aan duivelse spelleiders m/v.

1a) Deze regel is tevens van toepassing op het gebruik van wapens. Hoewel we willen voorkomen dat Dead Fox Junction een massaal shoot-out ballet wordt en we rollenspel aanmoedigen boven gezwaai met revolvers, ben je natuurlijk vrij om een wapen te dragen als dat gerechtvaardigd is voor jouw personage. Om het DIGEWGW wat eenvoudiger te maken, zullen de pistolen van Dead Fox Junction gespeeld moeten worden door klappertjespistolen met kruit en messen/gereedschap door gebruikelijke latex wapens.

2) De eerder genoemde duivelse spelleiders komen je tevens halen bij overmatig gebruik van (al dan niet tenenkrommend) Engels. We spelen niet in Amerika, dus op de naam van ons evenement na (die uiteraard een knipoog is naar het genre en géén voorbeeld van overtreding van deze regel) gelieve uw "hang 'm highs" thuis te laten. Creativiteit in het vertalen van dergelijke clichés wordt wel aangemoedigd.

3) Waarschijnlijk woon je je hele leven al in Dead Fox Junction. Als je niet in Dead Fox Junction geboren bent, woon je er in ieder geval al minimaal 5 jaar. Dead Fox Junction is zo afgesloten van de rest van de wereld dat er geen postkoetsen worden gesignaleerd, geen Pony Express stopt en ook geen verdwaalde reizigers aankloppen. Houd hier in je uiteindelijke achtergrond rekening mee. Dit is Dead Fox Junction. Dit is je wereld. Een andere wereld ken je niet of ben je inmiddels door de jaren bikkelen in de hete zon, zo goed als vergeten.